Oświęcim Online
•
•
PZ nr 4
POWIAT. Warsztaty u mistrzów z Hell's Kitchen
W środę 4 stycznia klasa I TEG uczestniczyła w warsztatach gastronomicznych w restauracji La Rossa. Prowadzili je...

W środę 4 stycznia klasa I TEG uczestniczyła w warsztatach gastronomicznych w restauracji La Rossa. Prowadzili je Sebastian Szrom oraz Krystian Klamka, którzy byli uczestnikami programu Hell's Kitchen, a kiedyś uczniami naszej szkoły. Podczas tego spotkania wspólnie przygotowaliśmy pizzę w restauracyjnej kuchni. Następnie mieliśmy okazję porozmawiać z kucharzami, którzy wykazali się nie tylko obszerną wiedza kucharską, ale także poczuciem humoru. Bardzo ucieszyła nas możliwość pracy z fachowcami. „Widać, że są to ludzie z ogromnym doświadczeniem, oraz wielka pasją" – mówi jedna z uczennic. Wszyscy jesteśmy bardzo zadowoleni ze spotkania z kucharzami, ponieważ dowiedzieliśmy się, m.in., jak wygląda program Hell's Kitchen od środka, z perspektywy jego uczestników. „Zdarzało się, że spaliśmy od 2 do 4 godzin, ale rekordowo było to 15 minut po 24 godzinach ciężkiej pracy. Byliśmy tak zmęczeni, że te 15 minut odbieraliśmy jako kilka godzin, po których musieliśmy wrócić do nagrywania" wspomina Sebastian Szrom. „Nie było łatwo, ale z chęcią uczestniczyłbym w czymś takim jeszcze raz." dodaje Krystian Klamka.Na koniec spotkania usłyszeliśmy słowa, które powinni wziąć sobie do sercawszyscy młodzi kucharze:„Najważniejsze cechy, którymi powinien odznaczać się dobry kucharz,to pasja do gotowania i odrobina samozaparcia. Nikt od razu nie zostanie szefem kuchni. Każdy zaczyna od zmywaka."Tekst: Klaudia Noszka i Natalia Lekki z klasy I TEG
Odśwież
Odśwież
Źródło:
Oświęcim Online
Oceń artykuł
/5
( ocen)
Komentarze
Dodaj swój komentarz
Pozostało: znaków
Pozostało: znaków
Przesuń suwak w prawo, aby odblokować
Weryfikacja zakończona pomyślnie!
Brak komentarzy. Bądź pierwszy!
Ładowanie komentarzy...